Hatalmas siker a Széchenyiben

HATALMAS SIKER A SZÉCHENYIBEN

Nyolcadik évfolyamos tanulóink gyönyörű eredményekkel büszkélkedve ballagtak el iskolánkból. 25 diák tett államilag elismert középfokú nyelvvizsgát angol illetve német nyelvből.

Kitartó munkájuk eredményei:

Angol tagozaton 7 tanuló tett komplex (szóbeli és írásbeli) nyelvvizsgát: Durbák Hanna, Lipcsei Marcell, Kovács Tamás, Pásztor Boglárka, Puskás Fruzsina, Stonawski Benjamin, Székely Anna.

Német tagozaton 15 tanuló rendelkezik komplex nyelvvizsgával:

Antal Zsombor, Apáti Armand, Bakk László, Balla Zsófia, Csanálosi Levente, Csizmadia Korina, Grózinger Panna, Hauser Sára, Kicsák Ádám, Kiss Bence Barnabás, Makkai Nóra, Mosolygó Lara, Némedi Zsombor, Szabó Levente, Szondi Alexa, Tóth Abigél, Veres Fanni.

A német nyelvet tanuló diákok közül két fő angol középfokú írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga – bizonyítvány tulajdonosa is egyben: Hauser Sára, Antal Zsombor. Lőrincz Boglárka is megszerezte az angol középfokú írásbeli nyelvvizsgát.

Izgatottan várjuk a még folyamatban lévő eredmények megérkezését!

 

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

 

Gyermek-szülő-pedagógus szívét hatalmas öröm tölti most el, de köszönettel tartozunk intézményünknek a nyelvoktatáshoz kínált és biztosított számtalan lehetőségért: a tantermen kívüli, élményteli nyelvórákért, a nemzetiségi programokért, az idegen nyelvi lektor által vezetett nyelvi kurzusokért, a célországban eltöltött nyelvi táborokért, a szakköri órák keretében megvalósult tehetségfejlesztésért. Ezek a lehetőségek, valamint az idegen nyelvi környezetben eltöltött alkalmak elősegítették tanulóink nyelvismeretének megalapozását, az élő idegen nyelv elsajátítását.

Néhány tanuló kedves gondolatait, emlékeit olvasva képet kaphatunk a Széchenyi iskolában történő idegennyelv oktatásáról és a diákok sikeréhez vezető útról.

Apáti Armand: „ A német nyelv – véleményem szerint – minden korombeli gyerek szívéhez hozzánőtt. Nyolcadik osztály végére sokan szereztünk komplex nyelvvizsgát németből. Ez a nyelv a nehezebben tanulható nyelvek közé tartozik, viszont a német után könnyen megtanulhatunk angolul vagy más nyelveken is. Az, hogy a német nyelvet megszerettem, az iskolánkban tanítók érdeme.”

Balla Zsófia: „Az elmúlt nyolc év élmény volt számomra. A kedves némettanárnőimre visszaemlékezve hálás vagyok, hiszen a szaktudásuk, tapasztalatuk, bátorításuk nélkül biztosan nem sikerült volna megszereznem a középfokú komplex nyelvvizsgát. Széleskörű ismeretekre tettünk szert, amit utólag csak megköszönni tudok. Örülök annak, hogy német nemzetiségi osztályban tölthettem el ezt a felejthetetlen nyolc évet.”

Csanálosi Levente: „A családom fontosnak tartja az idegen nyelv tanulását, ezért is írattak a Széchenyi iskolába, ahol megismerhettem a német nyelv rejtelmeit, szépségeit. A tanáraim mindvégig kedvesek, segítőkészek voltak, és hozzásegítettek a sikeres szóbeli nyelvvizsga letételéhez.”

Hauser Sára: „A némettel való kapcsolatomat teljes mértékben az iskolám határozta meg. Nyolc éven keresztül igyekeztem folyamatosan fejleszteni nyelvtudásomat nyaralásaim során, de hétköznapjaimban is sokszor tudtam használni és gyakorolni a nyelvet. Így számomra az élőnyelv sem idegen. Angolból és német nyelvből is sikerült középfokú nyelvvizsgát szereznem”.

Makkai Nóra: „A német  kiváló alapozó nyelv számomra, amivel tovább tudom folytatni nyelvi tanulmányaimat. Hálás vagyok, hogy némettanáraim kísértek végig ezen az úton, mindig igyekeztek a korosztályunknak megfelelő feladatokkal színesíteni a nyelvtanulást.”

Puskás Fruzsina: „ A 8 év alatt rengeteget tapasztaltam a nyelvoktatás terén. Az órák mindig nagyon jó hangulatúak voltak. A helyes mondatok megalkotásához nyelvtani szabályokat értettek meg velünk, amit játékosan begyakoroltunk. Majd a felsős években délutáni szakkör keretén belül, a pedagógus segítségével és magyarázatával lehetőségünk volt  középfokú angol komplex nyelvvizsga feladatok gyakorlására is, amely számomra, illetve még sok más gyerek javára is meghozta a gyümölcsét.”

Szabó Levente: „Az iskolámban már az első osztály előtt 1 évvel lehetőségem adódott arra, hogy német felkészítőre járhassak, ami nagyon sokat segített. Az idegen nyelv oktatása nagyon magas színvonalon zajlik. A nyelvtanulás sok kitartást és szorgalmat igényel, de ha kitartóan tanulunk, és megfogadjuk tanáraink tanácsait, akkor nagy esélyünk lesz a nyelvvizsga megszerzéséhez.”

Székely Anna: „Megdöbbentő. Megdöbbentő, hogy ilyen gyorsan elrepült ez a nyolc év. Szeretetteljes. Szeretetteljes, hisz osztálytársainkhoz, tanárainkhoz, lelki vezetőnkhöz bizalommal fordulhattunk. Kiváló nyelvoktatásban részesültünk angol nyelvből. Ez segített tudásunk kiteljesedésében.”

Szondi Alexa: „  A nyelvtanulás egy olyan kincs, ami követi tulajdonosát mindenhová”-szokták mondani. Ezért is örülök, hogy elsajátíthattam a német nyelvet, és hogy ennyi segítséget kaptam tanáraimtól.”

Minden diákunknak és nyelvtanáraiknak szívből gratulálunk, és sok sikert kívánunk a gyermekeknek a középiskolai tanulmányaikhoz!

Köszönjük a szülők támogató bizalmát, hiszen legfontosabb kincsüket, a gyermeküket bízták ránk!

Nagyhaju-Fleisz Júlia

nyelvi munkaközösség-vezető

1 2