MAGYAR FALU – NÉMET FALU INYK-MPA-12-031

Idegen nyelvi tehetséggondozó tábor a Széchenyiben


A mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola német munkaközössége sikeresen pályázott a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által kiírt, NTP-INYK-MPA-12-031 kódszámú Magyar falu, német falu projektcímet viselő bentlakásos, német nyelvi táborra 16 fő kisdiák és a kísérő pedagógusok részére. Az idegen nyelvi tehetséggondozó programra az iskola 1 892 000 forintot költhetett el 2013.okt. 07-11. között, amelyet a tábor szervezésére és a megvalósításhoz szükséges eszközök vásárlására fordítottak.
A tábor helyszíne Paposon, a Fülöp tanya Lovas panzió volt, ahol minden rendelkezésre állt a hangulatos és eredményes munkához. A falu lakói is kedves fogadtatásban részesítették a gyerekeket.
A tábori program része volt a játékos német nyelvtanulás mellett: drámajáték, német néptánc, sportvetélkedő, szekerezés, német filmvetítés. A nyelvtanulást új módszerre építő tankönyvíró, a budapesti Szalay Kristóf, a képregények bevonásával vezette be a lelkes csapatot a német nyelv rejtelmeibe. A program zárásaként a meghívott szülőknek és pedagógusoknak német nyelvű prezentációk segítségével mutatták be a diákok a táborozás egy hete alatt elsajátított ismereteket a faluról, a tanya életéről, a paposi tó legendájáról. A táborozás jutalom-fürdőzéssel és városnézéssel zárult Nyírbátorban.

Az elnyert támogatás összege: 1 892 000

VISSZA