Beszámoló

 

Táblajáték Tábor 2018. 07. 02 – 06.

Helyszín: Sárospatak

A résztvevők köre és létszáma: 33 gyerek, három kísérő nevelő Kovácsné Stamusz Katalin, Móréné Szegedi Judit, Stelénné Sárközi Edit, egy sofőr: Szállási János

A projekt célja: a táblajáték népszerűsítése, személyiségfejlesztés

 

Az idén 5. alkalommal került megszervezésre a Táblajáték Tábor. A helyszín Sárospatak és környéke volt. A tábor egyediségét az adja, hogy a gyerekek naponta két- háromórás táblajáték foglalkozáson vesznek részt.

 A szabadidős programok tartalmasan teltek. Sárospatakon megcsodáltuk a Megyer hegyi tengerszemet. A strandolás felejthetetlen kikapcsolódást jelentett. A Rákóczi várat tárlatvezető mutatta be, a gyerekek időutazáson vettek részt. Sátoraljaújhelyen a libegőzés, hófánkozás, erdei kalandpálya nagyszerű élményszerzésre adtak lehetőséget. Voltunk Vizsolyba, ahol a hungarikumok sorába került Vizsolyi Bibliát tekintettük meg. Ugyanitt a Nyomdatörténeti Múzeum Magyarország 16. századi nyomdászatába adott betekintést.

 Tokajban a Bodrogon hajókáztunk, majd a város nevezetességeivel ismerkedtünk vonatozás közben. Jártunk Boldogkőváralján, mely a Zemplén kapuja, csodálatos hely.  A vár körbejárásakor gyönyörű táj tárult elénk, a gyerekeket lenyűgözte.

 A tábori programok: íjászat, lovaglás, falmászás, labdajátékok, kavicsfestés, játékfoglalkozás remek közösségformáló, csapatépítő hatással bírtak. Az igazi kihívás az, hogy a gyermekeket ráébresszük arra, hogy milyen sokfélék vagyunk, mennyi értéket hordoznak ők maguk, és minden egyes társuk. A tábor egyik célja is a személyiségfejlesztés, melyet megvalósítottunk, kicsik-nagyok együtt játszva érezték jól magukat.

  Táblajátéktábor jövőre is lesz. A tartalmas időtöltésről ismét Edit néni, Kati néni, Jutka néni fog gondoskodni.

 

 

2018. július 14.                                                                           

Stelénné Sárközi Edit