Beszámoló

 

Táblajáték Tábor: 2019. július 01-05.

Helyszín: Cserkeszőlő

A résztvevők köre és létszáma: 30 gyerek, három kísérő nevelő: Kovácsné Stamusz Katalin, Fogarassy Judit, Stelénné Sárközi Edit, egy sofőr: Jakab László

A projekt célja: a táblajáték népszerűsítése, személyiségfejlesztés

2019. július 1-től 5-ig szerveztük meg immár 6. táblajáték táborunkat, ezúttal a cserkeszőlői Jurta táborba. A táblajáték-foglalkozások mellett a gyerekek eljutottak a karcagi malomhoz, a lakiteleki Tőserdő kalandparkba, valamint minden délután a cserkeszőlői strand medencéit és csúszdáit élvezhették.  Kecskeméten Zsigóné Kati népi iparművésznél tojásfestést tanultak és megcsodálhatták az Ország Tojását, ami 11 díszítési technikával készült el. A Kecskeméti Rajzfilmstúdióban a táborlakók a rajzfilmkészítés rejtelmeit leshették el. Szarvason a Mini Magyarország csodás makettjeinek megtekintése után eljutottak a történelmi Magyarország középpontjához, ahonnan hajókáztak egyet a Körösön.

A tábori programok: játékfoglalkozás, labdajátékok, filmvetítés, közös séta, fagylaltozás remek közösségformáló, csapatépítő hatással bírtak. Az igazi kihívás az, hogy a gyerekeket ráébresszük arra, hogy milyen sokfélék vagyunk, mennyi értéket hordoznak ők maguk, és minden egyes társuk. A tábor egyik célja a személyiségfejlesztés, melyet megvalósítottunk, kicsik-nagyok együtt játszva érezték jól magukat.

Remek programok valósultak meg. Köszönjük az iskola és a Gróf Széchenyi István Alapítvány támogatását.

 

2019. július 09.

Stelénné Sárközi Edit