Út a döntőig 2022

Út a döntőig 2022

Biciklizhetünk? Gyakran feltett kérdés a gyerekek részéről, amikor meglátják az ügyességi pályát kirakva az iskola udvarán. Az igen szóra már ők eldöntik ki lesz az első, második, harmadik… és sorba állva várják, mikor következnek. Kerékpározás közben az arcuk ragyog, ahogyan sikerül áthaladni az akadályok között.

Egy őszi pénteki napon a 4. a. osztályból a lányok az ügyességi feladatokat: szlalom, forgató, tárgyátvitel, billenő közötti áthaladást akarták gyakorolni. Nagyon ügyesen kerékpároztak. Ezen a délutánon egy szerény, csendes, szorgalmas kislány, Vida Flóra a kerékpárt úgy irányította az akadályok között, hogy hiba nélkül ment végig. Így a társaival megkezdték a felkészülést a Nemzetközi Autómobil Szövetség online elméleti vetélkedőre, amely Debrecenben lett megszervezve. Az elért jó teljesítmény ösztönzőleg hatott a gyerekekre és kitartóan gyakorolták a KRESZT.

Tavasszal a Kerékpáros Iskola Kupa területi döntőjén bizonyíthatták, hogy jól felkészültek elméletből és gyakorlatból. Első helyezés: Vida Flóra 4. a. osztály, és Szabó Dániel 6. c. osztály, második helyezés: Fazekas Ákos 5. a. osztály. A KIK megyei döntőjén Nyíregyházán első helyezett: Szabó Dániel, második helyezett: Vida Flóra. Az eredményük alapján bejutottak az országos döntőbe, amely a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson és Kecskeméten lett megrendezve május 17-19. A KRESZ és az ügyességi feladatokban Dani a 3. helyen, Flóra az 5. helyen állt. Kecskeméten a forgalomban kerékpározás után a középmezőnyben végeztek.

A KIK-ben elért első és második helyezés alapján a 10-12 éves tanulók számára kiírt Ki a mester két keréken? versenyen Vida Flóra és Fazekas Ákos tanulók képviselték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Az országos döntőt Egerben június 7-9. között tartották meg. Kisdiákjaink kiválóan versenyeztek, KRESZ-tesztlap és a kerékpáros ügyességi pályán. Vida Flóra második helyezésével Magyarországot képviseli három társával az európai versenyen Horvátországban, Zadar városában. Fazekas Ákos egyéniben a 8. helyezett lett. Flóra és Ákos teljesítménye együtt csapatban a második, dobogós helyezést ért el. Szabó Dániel és Fazekas Ákos 3. osztálytól jár közlekedési szakkörre, szorgalmas gyakorlással országos helyezést értek el. Vida Flórára még vár egy döntő: Horvátországban szeptemberben.

DSC_1419_0-760x546